Tavaszi poncsó

Teljesen beleszerelmesedtem a Fonalparadicsom eme fonalába. 
Hosszas töprengés, tervezgetés után megálmodtam magamnak ezt a tavaszi poncsót, mely könnyű, meleg és nagyon dekoratív, mondhatnám feltűnő – színeiből adódóan.

Gondosan terveztem, 3 féle tűmérettel készítettem kötéspróbát, végül a 4,5-es mellett döntöttem, azt szerette a  minta: mondhatnám, hogy magam terveztem, de ez nem igaz, mert a csavart mintát már sokkal előttem kitalálták, a “tekergő indák” mintát pedig Jan Eaton Hullámos minták c. könyvéből néztem ki.
Azt szoktam mondani kezdő kötős társaimnak, hogy aki sima-fordítottat tud, az mindent tud, hiszen csak ezek kombinálásából állnak a különböző minták, ám ezek variálásából készülnek az egyedi alkotások. Igazán egyediek a saját kezünk munkájától lesznek, hiszen bárki megkötheti ugyanazt a mintát ugyanabból a fonalból, de minden kéz másképpen dolgozik…
A fonal: az maga az álom:) 10 dkg-s gombócban 400 m színkavalkád:) Szuper kiadós, puha, alig várja az ember lánya, hogy lássa, hogyan alakulnak a színek és hullámok, miközben nől a poncsó és egyre lassabban halad:) 

Menet közben rájöttem, hogy a szaporítások mikéntjét nem dolgoztam ki, némi rontom-bontom után úgy szaporítottam 4 soronként, ahogy a minta kívánta.

Mérete: “M”-es, 62 cm hosszú.
Így 2 gombócot evett meg, a leláncoláshoz és a nyakához már bele kellett nyúlnom a harmadikba.


Nagyon szerettem ezzel a fonallal dolgozni és hordani is nagyon szeretem.
Mindíg mosolygok magamban, mikor a HÉV-en, Tescóban, itt-ott jól megnéznek, összesúgnak mögöttem, hogy “odanézz, de szép poncsója van!” Ilyenkor kihúzom magam és méltóságteljesen odébb lejtek, hadd lássák minél többen:)

Maradt még 2 gombóc fonalam, vajon mi legyen belőle? …

0 thoughts on “Tavaszi poncsó

Vélemény, hozzászólás?