Hosszú ősz

Jó régen elmaradtam a blogírással, de most erőt veszek magamon és nekiveselkedem az elmúlt negyedév dokumentálásának.
 2013.08 10-én egy nagyon jó hangulatú kötőstalálkozón vettünk részt Kicsiapával és sokan másokkal Tamásiban. Immár 8. alkalommal rendezte meg itt Jolimama az Index Kötés-nemkötés-fórum még meglévő tagjainak találkozóját.
Bár nagyon ritkán olvasom már a fórumot, de jó volt találkozni a régi ismerősökkel.
 Mellesleg kempingeztünk is egy kicsit, ez volt “A” nyaralásunk. Jó sok szúnyog keserítette meg az estéinket, (jelzem, Szigetcsépen ekkorra már kiírtották őket az árvíz után) az egyiktől szegény férjem elkapott valami ronda “afrikai vírust”, minek következtében az augusztus 20-i hosszú hétvégét a János kh. sebészetén töltötte bélműködés leállás miatt. Hála Istennek nem kellett megoperálni, ezért, mikor már kiderült, hogy megmarad, saját felelősségére haza hoztam a kórházból, mert eszméletlen viszonyok uralkodnak ott!
Ha jót akartok a szeretteiteknek és magatoknak, a János kórházat messze kerüljétek el! Lehet, hogy az életedet megmentik, de belehalsz az ott összeszedett fertőzésekbe, mert higiénia az nincs! 25 betegre 1 WC…
 No sebaj, Apa túlélte, már csak a branül helyén kialakult gyulladást, – amiből rövid idő alatt csuklótól-könyékig érő orbánc lett – kellett meggyógyítanom. 2 hét nagy dózisú antibiotikum, jegelés, folyamatos lázcsillapítás – közben attól rettegtem, nehogy szepszist kapjon, mert azt nem biztos, hogy kibírták volna az átültetett koszorús erei – hétvégi Dél-pesti sebészeti ügyeletén történt feltárás, sebtisztítás után végre elkezdett javulni a helyzet.
 Ekkor már nyugodt lélekkel vethettem magam az újonnan összehörcsögölt Reatexes és egyéb Alize fonalaim közé. Mivel a bőség zavarával küzdöttem a boltban, majd’ mindegyikből vettem 1-1 gombóccal, amikből sapkák, nyakmelegítők, egyéb apróságok lettek, íme egy csokorral:
Ez a sapka és kézmelegítő egy saját tervezésű, készülőben lévő szett részei, a leírását közzé fogom tenni, ha készen leszek a nyakmelegítőjével is! 
 Közben elkészült az unokahúgom esküvői vállkendője is:
Echoflower shawl Evelyn Clarktól Drops Lace-ból.
Ezúton is köszönöm Varga Gabinak a hozzám-állását és a Barkás-lányok gyorsaságát!

 2013.Október 12-20-ig kötős-horgolós kiállítás volt a Camponában, ahol én 3 alkotásommal neveztem be:

1., Maluka, saját fonású merinóból:
2., A feljebb bemutatott fehér esküvői kendő.
3., PIRO által tervezett, saját festésű Rikker-lace fonalból 3,5-es tűvel készült Blue Orange, mely tőlem csak az Orange nevet kapta, az én BÜSZKESÉGEM, mely a szakzsűritől különdíjban részesült! (Erről majd később.)  
Nagyon büszke vagyok rá, mert megdolgoztatott a “kicsike” és igazán örülök, hogy a szakavatott zsűri díjazta a befektetett munkámat:)
( Amúgy ehhez a mintához nem való a lace fonal, de tudjuk, hogy utólag már sokkal okosabb az ember:) )

 November 16-án először debütáltam nagyközönség előtt Tökölön a Művelődési Házban, ahol először tartottak kézműves bemutatót és vásárt. A FB-n volt szerencsém összeismerkedni a főszervezővel, aki  meghívott erre a rendezvényre.
Sokfajta kézműves tevékenységet megnézhettek az érdeklődők, én a magam részéről a fonást mutattam meg – ahogy én csinálom:)
A rokkát féltettem, de volt, aki a kéziorsót kipróbálta:)
A kutyaszőr-fonal nagy meglepetést okozott:)

2 hetente megrendezésre kerül ez a börze, legközelebb november 30-án lesz. Minden érdeklődőt, igényes, kézzel készített portékákra vágyó látogatót szívesen látunk!

Mostani projectem rendelésre készül, valakinek a karácsonyi meglepije lesz.
Remélhetőleg így fog kinézni, csak barnában, ha készen lesz:
                                
                                               
Pici uncsikám a jövő héten lesz 1 éves, neki is össze kéne dobnom valamit…
Erre gondoltam, persze rózsaszínben:
                               

Karácsony előtt mindenképpen jelentkezem, addig is mindenkinek kellemes ünnepi készülődést kívánok: 
szeretettel: Kicsianya

0 thoughts on “Hosszú ősz

  1. Jaj, de sajnálom, hogy ilyen szúnyogok voltak felénk. Itt, ahol lakok, nem találkoztam velük. Lehet, hogy itt kellett volna nálam kellett volna kempingezni.
    Gyönyörű dolgokat kötöttél, mint mindig.
    Örülök, hogy jól vagytok:-)
    Hogy múlik az idő, kicsi unokáink már 1 évesek lesznek:-)

  2. Szia!Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan kezded vagy milyen módszerrel a kötéseidet. Ahogy elnézem, olyan tökéletesen egyenletes a legelső sor. Nekem soha nem sikerül ilyen szép első sort késziteni. Előre is köszönöm a válaszodat. Legalábbis remélem, hogy tudsz majd válaszolni. Emőke

Vélemény, hozzászólás?